måndag 14 februari 2011

Generalrepetition!


Härliga måndag! I fredags hade vi ännu en repetition med publik och idag var det så dags för generalrepetitionen.


Generalrepetition: den allra sista repetitionen innan premiären. På generalrepetitionen får man en sista chans att kolla så att allt är klart och fungerar som det ska. Vanligtvis så har man också publik närvarande. 


De barn och vuxna som kom och tittade idag fick se våra finfina mumintroll och misor så gott som färdiga. Det är kostymören Eva Sommestad Holten som i samarbete med Malmö Operas skickliga kostym och maskavdelning fått dem att bli så fina som de är. Bente Nielsen har hjälp till att fixa med specialkostymerna, exempelvis mumintrollet.


My, spelas av Alexandra Frid Giertz


Teaterråttan Emma, spelas av Harriet Stern Cronström


Brandmästaren, spelas av Lars Fembro


Vaktmästaren, spelas av Ola Denward


Misan, spelas av Erik Bergquist


Filifjonkan, spelas av Minna Weurlander
En av 6åringarna som var och såg generalrepetitionen idag gav recensionen: "Det var faktiskt tummen upp!" Det låter toppen tycker jag!


Nu säger jag bara toi toi toi till hela den underbara ensemblen! Varför säger man så? Jo för att svara "tack" till någon som önskar en lycka till med en föreställning anses ge otur. Därför säger man istället just tou toi toi till varandra inför en premiär här på Operan. Det finns olika teorier kring varför man just säger så, en av dem menar att det är tyska för att skydda sig mot djävulen (teufel). En annan säger att man ska spotta tre gånger för att få bort oturen, så att det är som en version av tvi tvi tvi!

Mumintrollet, som spelas av Johan Hwatz, blundar av spänning. Imorgon får både ni och han komma och titta!
Så TOI TOI TOI till alla troll! Imorgon är det premiär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar